1XV

L.S.R.G. 1XV   

Het eerste team (1XV) is het hart van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap. Sinds 14 oktober 1960 is het 1XV toonaangevend voor het gezelschap en Rugby Nederland. De rugbyclubs DIOK, Oisterwijk Oysters en RCC Roosendaal zijn ontstaan als vertakkingen vanuit het 1XV. Vele oud-spelers zijn inmiddels onmisbaar bij andere (inter)nationale clubs. Het 1XV komt uit in de tweede klasse zuid en is aan het bouwen om – zoals voorheen – te spelen in de eerste klasse. 

Het eerste team is de perfecte mogelijkheid om je studententijd extra waarde te geven. Spelen op hoog niveau in de landelijke competitie maar ook tijdens deelname aan verschillende 7s, 10s, beach en 15s toernooien in zowel binnen- als buitenland. Het 1XV is bovendien een gevestigde orde in het Nederlandse Studentenrugby Team (NST) en gelegenheidsteams zoals de Wild Dogs en de Jagerbombers. Daarnaast zijn er regelmatig sociale activiteiten zoals een jaarlijkse trip naar het buitenland, stapavonden en diners. 

Dus wil jij serieus rugbyen én een mooie studententijd hebben? Kom meetrainen op dinsdag (19:30) en donderdag (19:00). 

Coaches 

Het 1XV staat onder begeleiding van Wilnus Versteijnen en Brian McCarthy. Samen vormen zij een dynamisch duo wat al vele jaren de top van Nederland coacht.  

Wilnus Versteijnen

Wilnus heeft als tweede rij, nummer 8 en flanker in Zuid-Afrika gespeeld waarna hij naar Nederland kwam om te studeren en om uit te komen voor DIOK 1 en het Nederlands rugbyteam. Hij is meermaals landskampioen geworden en heeft Rugby Nederland naar een nieuw niveau getild in zijn tijd als speler. Na zijn carrière als speler heeft hij zich volledig gestort op het coachen. Hij heeft onder andere DIOK 1, DIOK Colts en Nederland onder 18 onder zijn hoede gehad. Wilnus zijn voornaamste kwaliteiten liggen in het systematische spel, defensieve werk, de ruck, scrum en de line-out.  

Brian McCarthy

Brian, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, heeft zijn rugby carrière doorgebracht in Nieuw-Zeeland. Hij heeft meerdere jaren als halfback gespendeerd in het land met het hoogste grassroots level ter wereld. Brian is na zijn rugby carrière in Nederland gaan werken en heeft zich daarnaast ook volledig in het coachen gestort. Hij heeft meerdere jeugdteams van DIOK gecoacht waarna hij vanaf de Junioren samen met Wilnus teams begon te leiden. Brian zijn kwaliteiten zijn de verfijnde aspecten van het spel. Het kicken, passen, fixeren van een verdediger, manipuleren van de defensieve lijn, set plays en open plays tacktieken behoren tot zijn specialiteiten.    

Bekijk via de knop hieronder de stand en wedstrijden in de competitie.

nl_NLNederlands