2XV

Het 2XV wordt ook wel de ruggengraat van het gezelschap genoemd, het is het team waar iedere nieuwe speler van L.S.R.G. terecht komt, tenzij ze echt al veel ervaring hebben. Het 2XV is dan ook een zeer gemêleerd team met spelers die vers uit de schoolbanken komen en aan hun eerste jaar op de Uni beginnen tot aan doorgewinterde studenten die het gevoeltje van L.S.R.G. maar al te goed kennen, er schijnen zelfs een paar verdwaalde burgers met het 2XV mee te spelen die maar geen afscheid kunnen nemen van hun studentenleven. Voor het 2XV maakt het niet uit of je 18 bent of 28, of zelfs 32, het maakt niet uit of je groot of klein, dik, dun, gespierd en fit bent. Rugby is for all shape and sizes, en zo is het ook met 2XV. Onder coach Merlijn Schreuder is het 2XV uitgegroeid tot een sterk en hecht team, waar jongens die aan het begin van een rugby seizoen nog nooit een rugby bal hadden aangeraakt, laat staan een fatsoenlijke tackle gemaakt, aan het eind van datzelfde seizoen volgroeid zijn tot volwaardige rugbyspelers. Het tweede heeft een mentaliteit van work hard play hard, waarbij de inzet op het veld net zo belangrijk is als de biertjes na de wedstrijd en de training.

Coaches

Het 2XV staat al ruim twee-en-half jaar onder leiding van coach Merlijn Schreuder. Merlijn is zijn rugby carrière gestart bij onze Delftse tegenhangers -C, waar hij zo’n 5-6 jaar in de tweede rij heeft gespeeld. Tijdens zijn actieve rugby jaren is Merlijn President geweest van de Nederlandse Studenten Rugby Bond. In 2020 werd Merlijn door toenmalige President van het L.S.R.G., Douwe Kloppenborg, benaderd of hij het 2XV wilde coachen, nadat de voorgaande coach, Steven Dubelaar, zijn rentree had gemaakt bij 1XV.

Als coach van 2XV heeft Merlijn een hecht team samengesteld, waarmee hij het heeft weten te presteren om in twee jaar tijd in de tweede (geyl!) helft van het seizoen 2022-2023 met 2XV in de Cup competitie mee te spelen voor het kampioenschap van de 4e klasse, iets wat het 2XV geruime tijd niet meer heeft gepresteerd. Als oud-President van de N.S.R.B. kent Merlijn als geen ander de gebruiken en tradities die bij het studentenrugby horen, zoals man of the match en dick of the day. Dit maakt Merlijn tot de perfecte coach van het 2XV; op het veld wordt serieus gebald, daarna is er in de 3e helft altijd tijd voor een paar biertjes.

Bekijk via de knop hieronder de stand en wedstrijden in de competitie.

nl_NLNederlands